Архієпископ Феодор зустрівся із молоддю краю


     Мукачівсько-Ужгородська єпархія УПЦ оновила структуру і назначила керівництво відділу у справах сім’ї та молоді. Очолив орган ієрей Віктор Палош, який до цього часу був головою Ужгородського молодіжного братства ім. Прп. Алексія Карпаторуського.
   
Першим завданням, яке поставило нове керівництво відділу є створення у кожному районі єпархії принаймні по одному молодіжному центру подібно до Ужгородського та Мукачівського братств, які успішно проводять соціальну, культурну та просвітницьку роботу в краї і за його межами вже більше двох років. «Такі молодіжні центри, - каже ієрей Віктор Палош, - повинні повернути підлітків із вулиць, підвалів та барів, допомогти їм у духовному плані і привернути до Церкви. Крім того, аби молодому поколінню, яке є майбутнім нашої держави, було цікаво відвідувати молодіжні центри, його потрібно займати суспільно-корисною роботою», - наголосив священик.
   
Відділ разом із УжМБ вже встиг організувати першу акцію – зустріч молоді із Високопреосвященнішим Феодором, архієпископом Мукачівським і Ужгородським. Юнаки та дівчата не пропустили нагоди поспілкуватись із Владикою. «Ми навіть не очікували такої великої кількості присутніх на зустрічі із архієреєм. Дуже приємно, що у нас ще чимало небайдужої до церкви та майбутнього країни молоді», - каже староста Ужгородського молодіжного братства ім. Прп. Алексія Карпаторуського, Олександр Онисько.

    Запитання, адресовані архієпископу Феодору, були пов’язані із роботою тих самих молодіжних організацій, постом, навчанням, шлюбами і, навіть, вибором майбутньої професії. Владика не обділив увагою жодного і відповів на всі запитання. Також Високопреосвященніший Феодор пообіцяв, що надалі єпархія якомога тісніше співпрацюватиме із молодіжними центрами і радо підтримуватиме їх у всіх благих починаннях.

    Не залишилася осторонь і місцева влада, представники якої теж завітали на зустріч із архієпископом. Заступник міського голови Ужгорода Федір Апшай та начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ужгородського міськвиконкому Олег Муртазін запевнили, що органи місцевого самоврядування сприятимуть діяльності молодіжних центрів, і по можливості матеріально підтримуватимуть їхні ініціативи.

    Наступними акціями, які планує провести молодіжний актив єпархії, буде захід «Молодь – проти абортів!» та вже традиційний різдвяний концерт.

Прес-служба УжМБ