Активна молодь виступила проти абортів


    22 грудня  на свято Зачаття Праведної Анни в Ужгороді пройшла соціальна акція під назвою «Молодь – проти абортів!». Відділ у справах сім’ї та молоді мукачівської єпархії УПЦ спільно із молодіжними організаціями краю (Ужгородського молодіжного братство імені преподобного Алексія Карпаторуського, федерації скаутів «Галицька Русь» та ін.) ініціювали цей захід, аби привернути увагу до актуальної для України проблеми дітонародження.

    Спочатку на Театральній площі міста учасники акції розповідали перехожим про шкідливість і гріховність «штучного переривання вагітності» та роздавали інформаційні листівки пов’язані із цією проблемою. Підтримати захід відгукнулися Василь Качала, завідувач гінекологічного відділення Ужгородського міського перинатального центру, а також Іван Фленько, в. о. голови Центру соціальних служб міста Ужгорода.  На завершення молодь пройшла містом із розгорнутими плакатами.

    «Подібні акції мають примусити найвище керівництво нашої держави замислитись над демографічною проблемою в Україні, а їх активні дії в законодавчій сфері допоможуть вирішити нагальну проблему розвитку нашої нації, - каже учасник акції Олександр Онисько. Справді, сьогодні Україна впевнено лідирує у Європі за кількістю абортів. Як наслідок, середня народжуваність українців 1,1 дитина на одну сімю (для демографічного приросту потрібно, як мінімум, 2,2). Найгірше те, що з кожним роком ця цифра стає все нижчою.

     Крім, загальнодержавної демографічної проблеми, аборти залишають відбиток на кожній людині зокрема. Церква трактує це, як вбивство, тобто - смертний гріх. Організатор акції, священик Віктор Палош розповідає, що чимало матерів після невтішних прогнозів лікарів, щодо здоров’я майбутньої дитини, перед тим, як зробити аборт, приходять за порадою до церкви. І в абсолютній більшості випадків матері, які вирішують залишити дитя, народжують повноцінних немовлят.

     Отець Віктор закликав усіх небайдужих приєднатися до цієї благородної справи і разом домогтися прийняття Закону «Про заборону абортів», як це вже є в деяких цивілізованих країнах світу.

 

Прес-служба УжМБ