Єпархіальні братства традиційно зустрічали  Новий рік в Почаєві


   Народна мудрість говорить: "Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш", тому зустріч Нового року в Свято-Успенській Почаївській лаврі для Ужгородського і Мукачівського молодіжних братств вже стало хорошою традицією.

    1 січня Почаївська лавра святкує День Успіння свого небесного заступника преподобного Амфілохія Почаївського. Тисячі віруючих з різних куточків України приїжджають сюди, щоб вшанувати пам'ять преподобного, просити молитовного заступництва та, звичайно, в молитві по-християнськи провести Новий рік.

   Напередодні свята братчики взяли участь у святковому всенощному бдінні в Успенському соборі лаври, нічній Божественній Літургії в Почаївській духовній семінарії, де просили у Бога благословення на розпочатий рік і,  як зазвичай, розділили святкову трапезу в сімейній атмосфері.

    У День свята з великою радістю відгукнувся на зустріч з молоддю високопреосвященніший Сергій, архієпископ Тернопільський і Кременецький. У храмі Почаївської семінарії владика Сергій провів надзвичайно важливу духовно-просвітницьку бесіду з братствами, в якій чітко виділив правильний духовний орієнтир в житті молодої людини, а також щиро привітав всіх зі святом Різдва Христового.

    Ввечері Ужгородська молодіжка завітала в гості до Чернівецького молодіжного братства імені Святого Благовірного князя Олександра Невського, які теж прибули в Почаїв. Братчики радісно знайомились з новими друзями, обмінювались досвідом молодіжної роботи та щиро вітали один одного Різдвяними колядками.

    Також за час перебування в лаврі молодь відвідала Свято-Духівський скіт, чернече кладбище лаври та з великою радістю в морозну погоду окунались в джерелі Святої Праведної Анни.

    Отже, прохання у Господа духовних сил та фізичного здоров'я, молитовного заступництва Матері Божої і преподобних отців та, звичайно, зміцнення великої молодіжної братської сім'ї було головною метою відвідування великої святині.

 

Олександр Онисько,

староста УжМБ