Відбулась передвеликодня нарада активістів братства

 

Згідно статуту братства, раз на два місяці в обов’язковому порядку повинен скликатись Старостат, який підводить підсумок виконаного та вказує шляхи подальшої роботи.

9 квітня керівники відділів братства на чолі зі старостою Олександром Ониськом, під головуванням ієрея Віктора Палоша зібрались для обговорення ряду питань внутрішнього життя.

Була заслухана інформація про стан справ у кожному напрямку роботи згідно «Плану роботи на весну 2009 року». В основному, попри деякі складнощі, робота оцінена позитивно. Також керівники відділів проінформували про діяльність своїх заступників. Було вирішено запросити заступників керівників відділів на наступний Старостат, який відбудеться 18 травня, та заслухати їхні звіти.

Члени Старостату розглянули ряд питань по проведенню Великоднього благодійного концерту, створили організаційний комітет та закріпили учасників братства на певні напрямки. Було вирішено відзняти концерт і кошти від реалізації дисків направити на потреби братства. 

Ієрей Віктор Палош запропонував реорганізувати структуру братства. Для відносин з державними, політичними, економічними організаціями, міжконфесійних та міжбратських стосунків та представницької роботи Старостатом братства створено відділ зовнішніх зв’язків, керівник якого входитиме в постійний склад Старостату. Також перейменовано культурно-просвітницький відділ на культурно-мистецький. Просвітництво введено до обов’язків місіонерського відділу. Юриста братства зобов’язано внести відповідні зміни до статуту та подати їх на затвердження.

Вирішено звільнити керівника місіонерського відділу Павла Форкоша, висловивши йому подяку за роботу, та призначити його керівником відділу зовнішніх зв’язків. Також звільнено від обов’язків заступника керівника організаційного відділу Івана Фанту та призначено керівником місіонерського відділу. Керівникам організаційного відділу та відділу зовнішніх зв’язків запропоновано визначитись зі своїми заступниками, а відтак подати їх на призначення.

Окрім того, було схвалено розпорядок паломництва до Святинь Києва та Святогорської Лаври та підготовлено лист до благодійників про фінансове сприяння. Вирішено зробити поїздку соціальною, взявши з собою певну кількість дітей-сиріт та дітей-інвалідів.

Розглянувши питання пропуску братських зібрань деякими учасниками, ієрею Віктору Палошу доручено запропонувати їм ту форму участі в братстві, яку вони виберуть для себе згідно статуту.

 

Прес-служба УжМБ