Владика Феодор став архієпископом!

 

 

20 липня, під час перебування на Закарпатті Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, преосвященний Феодор (Мамасуєв), владика Мукачівський і Ужгородський, був нагороджений саном архієпископа.

За рік з половиною свого Святительського служіння Владика зумів налагодити в єпархії місіонерську та соціальну роботу, відкрив єпархіальний сайт, журнал «Православний літопис», ставши його редактором, став постійним гостем телевізійних програм, зробив повну реконструкцію будівлі єпархіального управління, добився підвищення авторитету Церкви в очах інтелігенції та влади краю. Зорієнтувавшись на молоді сили, Архіпастир особливо підтримав роботу молодіжних братств, неодноразово зустрічаючись з молоддю та підтримуючи їхні проекти. Результатом спільної роботи стали вперше в єпархії проведені Різдвяний та Великодній концерти, перший Зліт молоді з України, Білорусі та Словакії, створення мережі інформаційних стендів на приходах та багато іншого.

Вітаючи архієпископа Феодора, члени Ужгородського молодіжного братства імені преподобного Алексія Карпаторуського адресують йому громозвучне «Аксіос»!

 

Священик Віктор Палош