Відбулась зустріч насельника Свято-Пантелеймонового монастиря на Афоні з православною молоддю єпархії

        

В день Стрітення Господня та свята православної молоді на щотижневе зібрання Мукачівського молодіжного братства імені преподобного Сергія Радонезького був запрошений насельник Свято-Пантелеймонового Руського монастиря на Афоні монах Агафадор. На зібранні були присутні представники Ужгородського молодіжного братства на чолі з головою священиком Віктором Палош. Користуючись нагодою отець Віктор запросив гостя завітати і на ужгородське щовівторкове зібрання.

         Отець Агафадор перед обома братствами глибоко висвітлив історію зародження чернецтва на Святій горі Афон, розповів про особливості уставу чернечого життя та про відомих подвижників благочестя останніх часів. Зокрема підкреслив, що Афон - це єдине місце на Землі де збереглись традиції трьох видів чернецького життя: «спільне» - велика кількість насельників які живуть разом, «скітське» - декілька подвижників разом, та «келіотське» - одиноке життя окремих подвижників. Поділився враженнями про особливості життя Еладської Церкви, особливо відмітив підтримку церкви державою, наприклад: на всі товари, які купуються для церкви, відсутні податки та різного роду стягнення, священнослужителі отримують державну заробітну плату та мають різного роду пільги.

         У відповідях на ряд поставлених запитань отець Агафадор розповів про православну місію, яку виконують молодіжні братства під керівництвом насельників Святої гори, особливо в Африканських країнах. Він відмітив також активний православний рух молоді та діяльність молодіжних братств в Еладській Церкві та закликав молодь нашої Церкви нести світло православ’я у світ та активно працювати на славу Церкви Христової.                                                                         Прес-служба УжМБ