Представники братства взяли участь в урочистостях

з нагоди 65-річниці визволення Ужгорода від фашистських загарбників


        27 жовтня 1944 року відбулось остаточне визволення України від фашистів. На кордоні м. Ужгорода зі Словакією з цього приводу було встановлено пам'ятник  воїну-визволителю.

    У день 65-річниці цієї події проведено мітинг-реквієм міською владою на Пагорбі Слави, де заховані полеглі Другої Світової війни. Після слова заступника міського голови Володимира Химинця з словом до присутніх  звернувся священик Віктор Палош, голова Ужгородського молодіжного братства імені преподобного Алексія Карпаторуського. В своєму слові він звернувся до присутніх ветеранів з подякою за їхній ратний подвиг, побажав їм від Бога здоров'я, миру, радості та наголосив, що православна молодь ніколи не забуде їхньої жертовності. Всі присутні разом з священиком заспівали вічну пам'ять спочилим солдатам.

    Напередодні свята молоді люди, представники православних організацій Федерації скаутів "Галицька Русь" та Ужгородського молодіжного братства здійснили впорядкування військового кладовища. Важливо, щоб молодь цінувала ту перемогу, яка здобувалася такою надзвичайно важкою ціною.

 
 





Священик Віктор Палош